VriendenLoterij

Alles over De VriendenLoterij vind je hier

VriendenloterijNaast de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij, is de in 1989 opgerichte VriendenLoterij één van de drie zogenoemde ‘Goede Doelen Loterijen’. In de vergunning van al deze loterijen is vastgelegd dat een deel van hun inkomsten uit het lotverkoop, vijftig procent om precies te zijn, rechtstreeks naar een bepaalde goede doelen gaat. Welk goed doel dit is, mag je bij de VriendenLoterij helemaal zelf kiezen. Wanneer je deze keuze niet maakt, gaat jouw deel van het geld gewoon naar een willekeurig goed doel. Dit goede doel heeft bij de VriendenLoterij altijd te maken met sport, gezondheid en welzijn, zoals het Diabetes Fonds of de Hartstichting Nederland.

Hoewel het meespelen met één van de Goede Doelen Loterijen, waar de VriendenLoterij dus onder valt, vaak voortkomt uit nobele intenties, wil je uiteindelijk natuurlijk ook gewoon graag wat winnen. Het is en blijft immers een loterij. Gelukkig is dat bij de VriendenLoterij dan ook wel degelijk mogelijk. Op de precieze hoogte van deze prijzen, komen we zo meteen terug, maar eerst werpen we nog even een blik op hoe je mee kunt spelen. Tot slot behandelen we ook nog even de details rond de trekking.

Meespelen met de vrienden loterij doe je zo
Als je mee wilt spelen met de VriendenLoterij, moet je aan twee belangrijke voorwaarden voldoen: je moet achttien jaar of ouder zijn en 13,25,- euro kunnen betalen voor een lot. Voor de rest ben je altijd vrij om mee te spelen én vrij om te bepalen voor hoe lang je dat doet.

Vriendenloterij actie shoptegoedOpvallend aan de VriendenLoterij is voor de rest dat je lotnummer gelijk is aan je mobiele nummer. Dat betekent niet dat tijdens de trekking précies jouw telefoonnummer moet vallen, wil je wat winnen. Naast de hoofdprijs die in dat geval valt, zijn er namelijk ook prijzen te verdienen als bij de trekking de laatste vijf, zes of zeven getallen van jouw telefoonnummer eruit komen.

Wat je kunt winnen
Zoals gezegd, is de VriendenLoterij niet uitsluitend bedoeld om goede doelen mee te financieren, je kunt er daadwerkelijk leuke prijzen mee winnen. Enerzijds zijn dit geldprijzen, die flink op kunnen lopen. Zo worden er steevast cheques uitgedeeld van een ton en zijn er ook jaarlijks ook enkele keren een miljoen uitgekeerd. Buiten deze geldprijzen zijn er nog tal van andere leuke prijzen winnen, zoals auto’s, vakanties en E-bikes.

De trekking
Of je één van deze prijzen gewonnen hebt, weet je natuurlijk pas ná de trekking. De dag waarop deze plaatsvindt, kan soms wat verschillen, maar de dag waarop de uitslag bekend wordt gemaakt is altijd hetzelfde. Dit is namelijk op de negende van de maand. Dus op 9 januari, 9 februari, 9 maart enzovoort, enzovoort. Daarnaast zijn er nog twee extra trekkingen gedurende het jaar, waar geen jackpot mee gemoeid is en waarvan de loten vijftig cent goedkoper zijn.

Je kunt checken of je iets gewonnen hebt door de site van de VriendenLoterij te bezoeken en daar je mobiele telefoonnummer (dat immers ook je lotnummer is) in te vullen. De uitslag zal vervolgens verschijnen. Ook kun je natuurlijk gewoon je rekening bekijken, aangezien de Vrienden Loterij gewonnen geldprijzen gelijk overgemaakt. Uiteraard word je door de VriendenLoterij zelf ook op de hoogte gebracht van de uitslag. Dit gebeurt via een maandelijkse mail.

Vriendenloterij shoptegoed