Powerball loterij

De Amerikaanse Powerball loterij.

De geschiedenis van de Amerikaanse Powerball loterij.

Powerball loterijDe Amerikaanse Powerball ook wel bekent als “Lotto Amerika” maakte zijn debuut al in 1988 en is daarmee één van de oudste loterij waar nog steeds kan spelen. In 1992 werd de naam veranderd naar Powerball lottery met de officiële eerste trekking op 19 april 1992. De Powerball loterij heeft in de tussentijd veel ontwikkelingen en veranderingen ondergaan sinds de eerste trekking in 1988. Diverse veranderingen aan de ballen en uitbetalingsstructuur, plus de mogelijkheid van gespreide uitbetalingen van 20 tot 30 jaar. En de mogelijkheid om de jackpot cash te laten uitbetalen die gemiddeld een bedrag van $100 miljoen uitbetaald.

Hoe speel u mee met de Amerikaanse Powerball loterij.

Loterij spelers moeten kiezen uit de volgende nummers.

  • 5 nummer tussen de 1 en 69, dit zijn de witte nummers
  • 1 nummer tussen de 1 en 26, dit zijn de rode “powerballs

U wint de jackpot als u alle 6 cijfers goed heeft.

De Amerikaanse Powerball Jackpots.

Na de recente veranderingen heeft u nu een kans van 1 op 24.87 om een prijs te winnen. Natuurlijk blijft het moeilijk om de jackpot te winnen en daarom kan deze jackpot ook zo enorm hoog oplopen. Het is daarmee één van de hoogste jackpots in de wereld.

De jackpot start altijd met een bedrag van $40.000.000 met een tweede prijs van $1.000.000 Men hoeft niet eens alle 6 getallen goed te hebben om toch een miljonair te kunnen worden met American Powerball.

De Powerball loterij heeft de eer de grootste jackpot ooit te hebben uitbetaald aan een enkele speler. De grootste jackpot ooit is in 2016 uitbetaald en stond toen op een totaal van 1.5 miljard dollars. Op 13 januari waren er 3 winnaars die deze gigantische geldprijs mochten verdelen. Voor meer winnaars van deze enorme geldprijzen kunt u kijken op onze jackpot pagina.

Cash jackpot of gespreide betaling.

In veel gevallen is het verstandig om uw gewonnen geld gespreid te laten uitbetalen. Zo kunt u bijvoorbeeld bij het winnen van een jackpot van $15 miljoen het bedrag over 29 jaar in 30 betalingen laten uitbetalen. Rekening houdend met inflatie zal de hoogte van bedrag wat u uitbetaald krijgt ieder jaar oplopen. Er zal een eerste betaling zijn van zo’n $267.000 en de laatste betaling zal zo ongeveer $834.000 zijn. De eerste betaling krijgt u gelijk uitbetaald en dan jaarlijks over 29 jaar de resterende betalingen. Zo weet u zeker dan u gerust met pensioen kan gaan.

Wanneer kunt u de American Powerball spelen.

De trekkingen van de American Powerball zijn iedere woensdag en Zaterdag om 10.59 plaatselijke tijd. De trekking wordt gehouden in de Universal Studio’s in Orlando, Florida. De uitslagen van de trekking zijn te zien via velen lokale tv zenders, via kranten en online.

USA Powerball prijs stuctuur.

0 nummers en het Powerball nummer goed – $4
1 nummer en het Powerball nummer goed – $4
2 nummers en het Powerball nummer goed – $7
3 nummers en geen Powerball nummer goed – $7
3 nummers en het Powerball nummer goed – $100
4 nummers en geen Powerball nummer goed – $100
4 nummers en het Powerball nummer goed – $50.000
5 nummers en geen Powerball nummer goed – $1.000.000
5 nummer plus het Powerball nummer goed – Jackpot

U kunt Powerball loten kopen bij de volgende wedkantoren.

lotto365 mylotto play-euro-millions Lotto Booker