BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij.

DBankgiro loterije BankGiro Loterij is een loterij die al een tijd meegaat. De loterij werd namelijk al opgericht in 1961. Tegenwoordig maakt de BankGiro Loterij samen met Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij deel uit van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. Hiermee hebben ze vastgelegd dat ze een bepaald deel van hun inkomsten, namelijk vijftig procent van de opbrengst van elk verkocht lot, rechtstreeks naar een goed doel door zullen sturen. Meespelen met de BankGiro Loterij betekent dus niet alleen dat je leuke prijzen kunt winnen, maar ook dat je nog eens verschillende goede doelen kunt steunen.

Terwijl de Nationale Postcode Loterij zich vooral richt op organisaties die een bijdrage leveren aan een ‘sociale, creatieve en/of groene samenleving’ en de VriendenLoterij voornamelijk goede doelen steunt die zich focussen op gezondheid en welzijn, hechten ze bij de BankGiro Loterij erg veel waarde aan culturele organisaties. In totaal verlenen ze elk jaar met zo’n 62.8 miljoen euro erg veel steun aan maar liefst 69 van deze culturele organisaties. Hiertoe behoren onder andere het Prins Bernard Cultuurfonds, de Vereniging De Hollandsche Molens en het Museum de Fundatie, evenals vele andere. Naar welke organisatie jouw deel van de inbreng gaat, kun je helemaal zelf bepalen.

Speluitleg

De BankGiro LoterijHet kenmerkende van de BankGiro Loterij is niet alleen het type goede doelen die verbonden zijn aan de loterij, ook de manier waarop je lotnummer tot stand komt, is anders dan anders. Hier krijg je namelijk niet zomaar een willekeurig lotnummer, nee, je lotnummer is afhankelijk van je persoonlijke rekeningnummer. Je lotnummer bestaat naast twee (wel willekeurige) letters namelijk uit de laatste vijf getallen van je rekeningnummer.

Het bedrag dat je betaalt voor een lot is wel vergelijkbaar met die van de andere goede doelen loterijen. Ook hier ben je namelijk 13,25,- euro kwijt voor een lot, waar de vijftig cent voor de Weekprijzen Verdubbelaar bij in zit. Deze Weekprijzen Verdubbelaar zorgt ervoor dat je elke maand kans maakt op meer én hogere prijzen.

De te winnen prijzen

In totaal worden er elke trekking meer dan 100.000 prijzen uitgedeeld door de BankGiro Loterij. Wat de echt grote prijzen betreft, kunnen dat vaste prijzen zijn (zoals 100.000,- euro, een gloednieuwe auto of een stedentrip naar je favoriete stad), maar ook prijzen die je zelf mag uitkiezen. Het aanbod van deze ‘keuzeprijzen’ wisselt voortdurend.

Daarnaast wordt er elke maand ook een miljoen uitgedeeld. In de oneven maanden (zoals januari en maart) wordt deze miljoen aan één winnaar gegeven, in de even maanden (zoals februari en april) wordt het bedrag verdeeld onder meerdere winnaars.

Hoe je weet of je iets gewonnen hebt

De BankGiro Loterij houdt je via de mail op de hoogte van de uitslagen van de trekkingen, waarvan er in een jaar in totaal vijftien zijn. Naast de maandelijkse trekkingen worden er namelijk nog drie extra trekkingen gedaan. De uitslag van al deze trekkingen worden steevast op de tiende van de maand bekend gemaakt. Dit gebeurt dus via de mail, maar indien je dat vervelend vindt en je liever zelf kijkt of je wel of niet wat gewonnen hebt, kun je ook gewoon op de site van de BankGiro Loterij kijken. Het uitslagenblad is daar eveneens te vinden.

bankgiro-loterij-actie